AllergieAllergie informatie:

Een eerste generatie Doodle (F1) is in principe al een allergie vriendelijke hond. Bij een lichte allergie wordt er over het algemeen geen allergische reactie ervaren. F1 Doodles verharen niet tot nauwelijks.

Bij een 2e generatie Doodle (F1b) is de kans op een allergische reactie vrijwel nihil. De F1b Doodle zal niet verharen en vrijwel geen huidschilfers loslaten. Deze honden zijn het meest geschikt voor mensen met een allergie.

De meest voorkomende allergische reactie wordt veroorzaakt door huidschilfers die loslaten bij het vernieuwen van de huid. Deze huidschilfers komen in de lucht terrecht waardoor ze worden ingeademd of op de huid terrecht komen. Bij een hondenallergie krijgt men daarom vaak last van kortademigheid en jeuk. De vacht zelf veroorzaakt geen allergische reactie, maar kan allergenen en stof van buiten mee brengen. Bij het overgrote deel van de honden wordt de huid eens in de drie dagen volledig vernieuwd. De Goldendoodle doet er echter 21 dagen over om de huid volledig te vernieuwen waardoor dit ras zo weinig huidschilfers verliest dat het de ideale hond is om in huis te houden bij een hondenallergie.

Om er zeker van te zijn dat u geen allergische reactie krijgt van uw toekomstige huisdier is er de mogelijkheid om, voor dat u de beslissing maakt een pup in huis te nemen, in een neutrale omgeving kennis te maken met onze goldendoodle.

Copyright © Mc Sweeney's 2014 | Website door SocialCowboy Webdesign